• Jesenné ikebany

          • Jeseň prišla, farbí nám svet,                                                                                                                    to je krása, celá škola pozerá sa.                                                                                                           Na  ikebany veľmi podarené,                                                                                                          našimi rúčkami vytvorené.

            A veru bolo tomu tak. Na pracovnom vyučovaní šikovné ručičky našich tretiakov a štvrtákov vyrobili prekrásne ikebany, ktoré sa im naozaj veľmi podarili a na chvíľu našu školu vyzdobili.

          • Súťaž o najkrajšiu jesennú záložku

          • Zaznel v lese zajkov hvizd,

            že odpadol zlatý list.

            Kto si ten list prečíta,

            vie že jeseň prekvitá.

            Jeseň prekvitá aj v našej škole. Preto sme sa s radosťou vrhli do výtvarnej súťaže o najkrajšiu jesennú záložku, ktorú vyhlásila Hornonitrianska knižnica v Prievidzi. A keďže my radi čítame, kreslíme a tvoríme na našich jesenných záložkách sme si dali naozaj veľmi záležať.

          • Návšteva ZOO

          • Krásne teplé a slnečné počasie sme v piatok 9.9.2022 v rámci didaktických hier využili na návštevu ZOO v Bojniciach. Deti s radosťou  prichádzali do  školy a od rána rozprávali o zvieratkách, ktoré v ZOO budú a ktoré spoločne uvidíme. V plnej kráse sa nám predviedli medvede, opice, levy, slony i ďalšie zvieratká. Deti pozorovali a všímali si ako zvieratká vyzerajú, čo robia a pýtali sa množstvo zvedavých otázok. Na záver sa zabavili na atrakciách v areáli ZOO, ktoré nám umožnila rodina Radka Perinu. Prežili sme krásny deň!

          • Deň gramotnosti

          • Medzinárodný deň gramotnosti si svet každoročne pripomína 8. septembra. Oslavuje sa na základe rozhodnutia Organizácie Spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) od roku 1966. Podnetom na zavedenie sviatku bol prvý svetový kongres o boji proti analfabetizmu, ktorý sa konal v roku 1965 v Teheráne. 

            Aj v našej škole sme  deťom predstavili rôzne typy gramotnosti prostredníctvom prezentácie. Následne si svoje schopnosti preverili v jazykovej, prírodovednej, hudobnej a pohybovej gramotnosti. Aktivity deti nielen bavili, ale boli v nich úspešní. 

          • Začiatok školského roka

          • Čas letných prázdnin sa dnešným dňom definitívne skončil. Sme oddýchnutí, plný krásnych zážitkov, nových skúseností a priateľstiev. No i ten najpútavejší román má svoj začiatok a má aj koniec. A tak, aj my učitelia, aj Vy, milí naši žiaci, sa po tomto krásnom čase znova stretávame. Začína nový školský rok a my veríme, že bude naplnením našich predsavzatí a plánov do budúcnosti.

            Pre väčšinu z nás je tu všetko okolo  v priestoroch našej školy dobre známe a už sa tešíme na krásne príbehy a zážitky z prázdnin, ktoré si dychtivo vyrozprávame. Samozrejme, nemôžem zabudnúť na Vás, milí naši prváčikovia, ktorí vstupujete do týchto krásne vyzdobených priestorov školy po prvýkrát.

            Veríme, že tu nájdete nových kamarátov a naučíte sa veľa, preveľa nových vecí a raz sa z Vás stanú výborní policajti, hasiči, lekári, športovci alebo kozmonauti.