• Halloween

          • Halloween deň strachu, hrôzy,                                                                                                                                         už mi mráz po chrbte lozí.                                                                                                                                                   V telocvični začne žúrka,                                                                                                                                                 už na nás aj zombík žmurká.

            A tak tomu aj bolo. Zombík v podaní pani učiteľky nás naozaj veľmi vystrašil. Lenže nám to vôbec neprekážalo, pretože Halloween je predsa o strašení. V telocvični sme si vyskúšali rôzne súťaže a na hodinách angličtiny sme si pozreli prezentáciu k tomuto pôvodne keltskému sviatku. V aplikácií Wocabee sme sa naučili nové slovíčka a na ostatných hodinách sme riešili rôzne hádanky a pracovné listy k danému sviatku. S oslavou Halloween- u sme zámerne začali hneď v úvode nového týždňa, aby sme si vytvorili priestor aj pre náš sviatok „Všetkých svätých“, ktorý poznáme pod názvom „Dušičky“.

          • Deň športu

          •  21.10.2022 sme v rámci dňa šporu testovali žiakov tretieho a prvého ročníka. Pri testovaní nám pomáhali štvrtáci. Cieľom projektu testovania pohybových predpokladov žiakov je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť/nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. 

          • „ Chutné maľovanie“

          • Pravidelne sa zapájame do výtvarnej súťaže „Chutné maľovanie“, ktorú každoročne vyhlasuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora. Cieľom súťaže je podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní deti a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasť zdravého životného štýlu. Keďže zdravé potraviny sú pre náš rast veľmi dôležité, radi sa o zdravých ale aj nášmu zdraviu nie veľmi prospešných potravinách  rozprávame a do súťaže pravidelne prispievame svojimi peknými prácami. Čo poviete?

          • „Gratulácia“

          • Keď sa spojí láska a zručnosť, dá sa očakávať majstrovské dielo. - John Ruskin

            Presne také dielo sa podarilo nakresliť našej žiačke Emmke Ohradzanskej zo 4.ročníka. Jej záložka na tému „Jeseň v knihe“ bola ocenená ako jedna z najkrajších, zo všetkých hodnotených prác žiakov základných škôl okresu Prievidza. Emmke srdečne gratulujeme k oceneniu, ale aj k úspešnej reprezentácií našej školy a želáme veľa chuti do kreslenia a maľovania.

          • Slávnostné otvorenie športoviska

          • V nedeľu 16. októbra 2022 sme prežili pekné popoludnie pri slávnostnom otvorení bežeckej dráhy a multifunkčného ihriska v areáli materskej a základnej školy, ktoré bolo spojené so  slávnostným sprievodom, športovými aktivitami pre deti, kultúrnym programom, karnevalom a pohostením tradičných jedál. V programe sa predstavili Campana Batucada – bubnová show, Spartan training group Prievidza, Senior Vtáčnik, Martina Polievková a Angelina, Opatovská kapela a špeciálny hosť Marta Pernišová. Podujatím nás  sprevádzal moderátor Marcel Forgáč

          • Šarkaniáda

          • Každé ročné obdobie má svoje čaro, tak aj jeseň. Krásne farby listnatých stromov, meniaci sa šat prírody a príprava zvierat na zimný spánok. Ale i šarkany. Začiatkom októbra sme v ŠKD spolu s pani učiteľkami zorganizovali „Šarkaniádu“ – jedno z najobľúbenejších podujatí. Počet súťažiacich, ktorých sa prihlásilo viac ako 50 zo všetkých oddelení, svedčí o popularite tohto tradičného jesenného podujatia. A nielen ich počet bol toho dôkazom. Deti predviedli obrovskú paletu rôznych šarkanov vlastnej výroby od výmyslu sveta, ale aj zakúpených v obchode. Krehké princezničky ale i naozajstné strašidelné draky, jednorožce, motýle…….Nebolo cieľom vyhrať, ale v neposlednom rade aj príjemne stráviť voľný čas a odprezentovať svoje schopnosti a talent. Každý z účastníkov si zaslúžil vecnú aj sladkú odmenu. Veľmi sa s deťmi  tešíme.

             

             

             

          • Mesiac úcty k starším

          • Ja som iba vnučka malá                                     

            kvietky som si pripravila,                                  

            komuže ich dám?                                                

             

            Dnes je u nás slávnosť veľká,                             

            vám dedko a babička                                         

            kvietky odovzdám.                                             

             

             

          • Svetový deň učiteľov

          • Svetový deň učiteľov (ang. World Teachers´Day) je sviatok, ktorý si pripomínajú učitelia po celom svete práve 5. októbra. V tento deň si na nás učiteľov spomenuli aj naši bývalí žiaci (Paulínka, Saška, Jakubko, Adamko a Miško), ktorí navštevujú už 9.ročník ZŠ Bojnice. Ich návšteva nielen nás , ale aj našich súčasných žiakov veľmi potešila. Spolu sme sa porozprávali, zasmiali a s bojnickými žiakmi aj zahrali futbalový zápas. Veľmi nás teší, že naši bývalí žiaci na 1. stupeň ZŠ radi spomínajú , vracajú sa na kus reči a na svoje prvé pani učiteľky nezabúdajú. Z takýchto pekných stretnutí máme radosť, nielen z nadviazaného priateľstva s našimi žiakmi, ale aj s príjemne stráveného popoludnia. Deviatakom ďakujeme za návštevu a želáme im šťastnú ruku pri výbere strednej školy.

          • Európsky deň jazykov v našej škole

          • Dňa 26.9.2022 sme oslávili Európsky deň jazykov. Jeho cieľom je podnietiť čo najviac ľudí, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. Učenie jazykov je dôležité pre náš sebarozvoj, cestovanie, pozeranie filmov, ale taktiež pre pochopenie iných kultúr. A o to sme sa v daný deň všetci veľmi snažili. Riešili sme kvíz, čítali jazykolamy v rôznych rečiach, počúvali základné frázy nielen v angličtine, ale tiež vo francúzštine, ruštine, ukrajinčine, ale taktiež v turečtine. Na záver sme sa zapojili do súťaže o vytvorenie najlepšieho obrázku na oficiálne tričko Európskeho dňa jazykov.

          • Výstava ovocia, zeleniny a kvetov

          • Dnes 3.10.2022 sme so žiakmi navštívili tradičnú výstavu ovocia, zeleniny a kvetov, ktorú organizuje Základná organizácia Slovenského zväzu záhradkárov a Obec Opatovce nad Nitrou. Okem krásnych kúskov plodov zo záhrad občanov Opatovce nad Nitrou, sme videli aj víťazné jablko, hrušku či jesenný kôš. Najviac deti potešila ochutnávka výborných domácich koláčikov z jesenných plodov.

          • ŠKD

          •  21. September - Svetový deň vďačnosti. Deti do srdiečok vpisovali, za čo sú najviac vďačne.