• Exkurzia

          • Dňa 14.4.2022 sme v rámci exkurzie navštívili centrum Atlantis v Leviciach. Zážitkovým spôsobom boli žiakom vyvsetlené fyzikálne, chemické zákony a priblížené optické klamy. Na chvíľu sa stali žiakmi čarodejníckej školy Rokfort, vyskúšali plášť Harryho Pottera a čarodejnícky klobúk ich triedil do jednotlivých fakúlt.

            Cestou domov sme sa zastavili v Tekovskej hvezdárni. Oboznámili sme sa so slnečnou sústavou, programom v digitálnom planetáriu, pozorovali slnko cez ďalekohľad. 

          • iBobor

          • V utorok 8.11. a v piatok 11.11.2022 sa naši tretiaci a štvrtáci zapojili do informatickej súťaže. Na prvom mieste sa umiestnili:

            3.ročník: Igorko Kotrík

            4.ročník: Dianka Kotríková

            Gratulujeme!

          • Dentálna hygiena - prednáška

          • „Čisté zuby sa nekazia a ten kto vie ako na to, ušetrí čas, peniaze a hlavne bolesť!“

            Dňa 7.11.2022 sa konala v našej škole prednáška o dentálnej hygiene, ktorú viedla p. Ľubica Hnathová - dentálna hygienička a sestrička v zubnej ambulancii. Cieľom prednášky bolo priblížiť deťom dôležitosť dentálnej hygieny, starostlivosti o zuby a tým predchádzať tvorbe zubného kazu.  Zdôrazňovalo sa, že čistenie zubov a starostlivosť o ústnu dutinu sú dôležité nielen z hľadiska estetického, ale najmä z hľadiska zdravotného. 

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.
            V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.
            Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci. V okresnom kole sa našim žiakom veľmi dobre darilo. Tretiaci skončili na peknom druhom mieste a štvrtáci boli tretí. Na víťaznú triedu s Liešťan naši žiaci nestačili, ale patrí im naozaj veľká pochvala za krásne umiestnenie, húževnatosť a spojenie kolektívu v súťaži.

          • Výtvarná súťaž „Vianočná pohľadnica“

          • Vianoce, Vianoce, tie má každý rád,                                                                                                                        s novými hračkami budeme sa hrať.                                                                                                                  Spoločne čakáme chvíle,                                                                                                                                               keď prídu po roku Vianoce milé.

            A veru na ne  netrpezlivo čakáme aj v Opatovskej škole. Vyrábame darčeky, chystáme výzdobu a takisto sa zapájame do vianočných výtvarných súťaží. Tou prvou je „Vianočná pohľadnica 2022“. Svoje najkrajšie návrhy posielame do Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne a veríme, že sa porote zapáčia.