• Hry v prírode

          • Posledné dni v školskom roku sme využili na turistiku, opekačku a hry v prírode. Počasie nám prialo a my sme zažili krásne dopoludnie.

          • Finančná gramotnosť

          • Dňa 26.6.2023 štvrtáci absolvovali učenie finančnej gramotnosti v teréne. Naučili sa ako kúpiť cestovný lístok, navštívili obchodné reťazce v Prievidzi, kde zistili čo je jednotková cena a naučili sa platiť v samoobslužnej pokladni. Za odmenu sme sa naobedovali MC. 

          • Vyhodnotenie „Wocabee“

          • „S jazykmi ste všade doma.“

                                                                                                                                               Edmund de Waal

            A v angličtine naozaj áno. Naši žiaci po celý školský rok využívajú pri učení sa nových slovíčok aplikáciu Wocabee. Niektorí sa naučia naozaj toho veľa. Za naučené cudzie slovíčka získavajú body. V tomto školskom roku 2022/23 najviac bodov získali títo žiaci:

            v prvom ročníku                                Diana Čičmancová (18 945 bodov)

            v druhom ročníku                              Peter Kravčuk (29 499 bodov)

            v treťom ročníku                                Dominik Regner (57 410 bodov)

            v štvrtom ročníku                               Martin Briatka (82 546 bodov)

                                                                           Ema Stachová (71 557 bodov)

            Všetkým ocenením žiakom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v učení sa angličtiny ako cudzieho jazyka.

          • Plavecký výcvik 2023

          • Pláva rybka v pohode,                                                                                                        na suchu aj vo vode.                                                                                                     Vo vode si rybka pláva,                                                                                                 plutvičkami na nás máva.

            Veru naše ručičky sa naozaj zmenili na plutvičky a od 12.6.- 16.6.2023 si takmer všetci žiaci 4. ročníka užívame plavecký výcvik v mestskej plavárni v Prievidzi. Pod dohľadom mladej, ale skúsenej trénerky Zuzky Matúšovej si zdokonaľujeme rôzne plavecké štýly za čo jej veľmi pekne ďakujeme.

             

          • Medzinárodný deň oceánov

          • V utorok 6.6.2023 sme si s deťmi pripomenuli Medzinárodný deň oceánov, ktorý sa každoročne oslavuje 8.6.

            Porozprávali sme o tom, čo je oceán, aké oceány máme, aký význam majú oceány pre našu planétu, ale aj pre nás ľudí. 

            Pozreli sme si prezentáciu o živote v oceánoch, ale aj o znečisťovaní, ktoré je stále väčšie a rozsiahlejšie.

            S deťmi sme si nakreslili obrázky čistých a znečistených oceánov a vyrobili si krásne čelenky.

          • Výtvarná súťaž: „Prievidza očami detí“.

          •  Každé dieťa sa narodí ako umelec. Problém je ostať umelcom, keď vyrastie.                                                                                                                                   Picasso

            Veríme, že my tento problém mať nebudeme, pretože do výtvarných súťaží sa veľmi radi zapájame. Bolo tomu tak aj na konci školského roka, keď sme sa s nadšením zapojili do našej poslednej výtvarnej súťaže „Prievidza očami detí“. Keďže naše susedné mesto veľmi dobre poznáme, kreslilo sa nám ľahko. Niektorí si vybrali športové kluby, ktoré navštevujú. Iní typické modré autobusy reprezentujúce SAD Prievidza, letisko či nádherný kostol sv. Bartolomeja. Budeme veľmi radi, ak sa naše práce porote zapáčia.

          • Školský výlet Farma Madonan

          • „Iba tam, kde sa stretávajú deti, existuje reálna šanca na zábavu“.

            A tej si naše deti, ktoré dnes oslavujú svoj sviatok MDD dosýta užili. Okrem kŕmenia zvieratiek, ktoré sú naučené jesť z ruky, hladkania kačičiek či pozorovania ovečiek, ktoré práve pracovník farmy strihal sme zažili veľa pekného. Strieľali sme z luku, púšťali sa na 120 metrov dlhej tubingovej dráhe, skákali sme na mega trampolínach, prekonali Rambo dráhu, hrali sa na ihrisku, alebo sme len tak relaxovali. V krásnom slnečnom počasí sme ochutnali rôzne cukrovinky a nielen unavení, ale aj opálení sme sa v popoludnajších hodinách rozlúčili s farmou „Madonan“ na ktorú sa určite radi znova vrátime. Všetkým pracovníkom farmy a slečnám, ktoré nás sprevádzali ďakujeme za super Deň detí na ich pôde.

          • MDD

          • Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta zvyčajne 1. júna. My sme deťom pod vedením MŠ pripravili zábavné popoludnie už deň pred tým. Spartan group Prievidza pre naše deti pripravil SUPERHRDINSKÚ DETSKÚ PÁRTY. Za splnené športové stanoviská dostali sladkú odmenu.