• Pracovné vyučovanie

          • Šijem, šijem pomaličky                                                                                                                                                   košieľku i nohavičky                                                                                                                                                 a ty, Macko, ticho seď                                                                                                                                                                     oblečiem ťa hneď!

            Naši štvrtáci síce košieľku a nohavičky nešili, ale s ihlou sa veru poriadne natrápili. Darčeky, ktoré vlastnými rúčkami ušili, istotne potešia srdiečko každej mamičky.

          • Čitateľský oriešok 2023

          • My nielen radi kreslíme, ale aj radi čítame. Preto sme sa zapojili do celoslovenskej výtvarno- čitateľskej súťaže „ Čitateľský oriešok“. Cieľom tejto súťaže je podporiť u žiakov pozitívny vzťah ku knihám. Porozumieť prečítaným textom a rozviť u nich fantáziu vo výtvarnom spracovaní dvoch prečítaných príbehoch. V zábavných úlohach si žiaci s pani učiteľkami slovenčiny precvičili nielen porozumenie, ale aj vnímanie medzipredmetových vzťahov a logického myslenia. Na hodinách výtvarnej výchovy sa stali umelcami, ktorí museli zapojiť svoju fantáziu, aby vytvorili jedno umelecké dielo z dvoch prečítaných príbehov. Príbehy našich žiakov veľmi bavili ako aj zábavné úlohy. Už dnes sa tešíme na budúci ročník čitateľského orieška.

          • Výtvarná súťaž : „Grafický návrh obálky žiackej knižky“

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do našej obľúbenej výtvarnej súťaže o „Grafický návrh obálky žiackej knižky.“ Žiaci mohli vyjadriť svoje pocity a videnie sveta okolo seba v troch súťažných témach:

            1.Ako vidím ideálny svet, život v mieri bez vojen                                                                                                          2.Šetrím prírodu                                                                                                                                                                        3. Téma podľa vlastného výberu                                                                                                                             Všetky naše vydarené návrhy reprezentujú tretiu tému, vlastného výberu. Veríme, že v súťaži naše návrhy uspejú.

             

             

          • Dúha „Celoslovenská súťaž v literárnej a výtvarnej tvorbe 2022 / 2023

          • Ešte pre jarnými prázdninami sme sa zapojili do výtvarnej súťaže „Dúha“, v ktorej sme kreslili na dve témy:

            1. Králi a kráľovné (v histórií, v prírode i vo fantázií)                                                                                                     2. Môj najkrajší sen                                                                                                                                                                Viete ktoré zviera je kráľom? Ktorý kvet je kráľovnou všetkých kvetín? Kto túži byť ako Petra Vlhová? Kto by chcel pracovať na vesmírnej stanici? Kto z nás túži byť v krajine, kde pršia sladkosti? Aj to sú najkrajšie sny našich deti, ktoré výtvarne pretvorili na veľmi pekné a vydarené práce.

          • Valentín v škole

          • Svätý Valentín je patrónom zaľúbených. Je však aj patrónom milujúcich rodičov, priateľov, jednoducho patrónom všetkých, ktorí sa majú radi.

            V našej škole sa 14.2. uskutočnila akcia venovaná tomuto sviatku. Jej cieľom bolo venovať sa priateľskej láske, spolupráci, tolerancii a dôvere medzi sebou. Dozvedeli sme sa ako sa Valentín oslavuje v rôznych krajinách. Nakoniec sme vyrobené valentínky venovali naj kamarátom.

             

          • Divadlo na traky - Rozprávka z mlyna

          • Dňa 6.2.2023 do našej ZŠ zavítalo "Divadlo na traky", ktoré predstavilo deťom príbeh "Rozprávka z mlyna". Deti sa ponorili do príbehu, spoločne s ujom mlynárom a jeho kohútikom Pierkom vyslobodili princeznú Luciu, pričom toho zažili veľa zaujímavého i poučného. A ako to už v rozprávkach býva, všetko sa skončilo šťastne, mlynár sa stihol oženiť a naše deti sa môžu opäť tešiť na nový príbeh.

            Ďakujeme super hercom za ich výkony a skvelé dopoludnie.