• Karneval

          • Karneval je krásna chvíľa

            muzika tam vyhráva.

            Z dievčatka sa stane

            víla, motýľ, hviezda, púpava.

            Krásna vec sú karnevaly.

            Hrá sa tam aj na bubon.

            A z chlapcov sa stanú králi,

            indiáni, slon.

            No, karneval na môj dušu,

            bol by na nič bez šaša.

            Jaší sa tam, šaša - šušu

            až sa všetci pošašia.

            Keď šašovia ožívajú,

            fašiangy sa začínajú.

            Šašo - Jašo šaškuje,

            s loptičkou žongluje.

            Fašiangy a karnevaly,

            ohlasujú príchod jari.

            A to je kto, to nevie nik.

            Možno iba čarodejník.

            Čáry - máry čaruje,

            všetkých čímsi maskuje.

          • Medzinárodná detská výtvarná výstava Lidice 2023

          • Naša škola sa pravidelne zapája do Medzinárodnej detskej  výtvarnej výstavy LIDICE. Práve ňou si uctievame pamiatku detských obeti z českej obce Lidice, ktoré boli zavraždené nacistami. Zároveň si spomíname na všetky deti, ktoré zahynuli vo vojenských konfliktoch vo svete. Každý rok na výstavu prichádza okolo 25 000 kvalitných prác z celého sveta. Téma súťaže sa pravidelne obmieňa. V tomto šk. roku 2022/23 je to: „Tanec“. Našim žiakom sa veľmi dobre darilo zobraziť tanečníkov v rôznych tanečných štýlov. Čo poviete?

          • Pracovné vyučovanie v 4.triede

          • V škole nikto neplače,                                                                                                                                                      keď robíme koláče.                                                                                                                                                    Jeden s banánom,                                                                                                                                                         druhý čistý.                                                                                                                                                                    A ten tretí taký istý.

            A tak aj bolo. Štvrtáci sa veľmi tešili na deň plný  vlastnoručne vyrobených maškŕt. V rámci hodín pracovného vyučovania si cvičili svoju šikovnosť a kreativitu pri výrobe jednoduchých pochutín vhodných na detské oslavy. V práci sa im veľmi darilo a nielen im, ale aj pedagogickým pracovníkom a ostatným deťom v škole ich nepečené koláčiky veľmi chutili.

          • Ľudový blok tradícii

          • Rodáčka z našej malebnej dedinky, priniesla spolu s kamarátmi ľudové pásmo na tému fašiangy. Pekne sme si zaspievali, zatancovali a veľa sa dozvedeli o zvykoch počas týchto sviatkov.

          • Gratulácia k 3.miestu vo výtvarnej súťaži

          • Ešte pred Vianocami sme sa zapojili do výtvarnej súťaže v kreslení Betlehemov „O Zlatú hviezdičku“. Odborná porota, ktorej predsedom bol starosta obce Nitrianske Pravno Ing. Imrich Gaplovský udelila kolektívu našich žiakov v zložení : Tatiana Minichová, Filip Macko (1.ročník), Lujza Bittarová (2.ročník), Zara jančiová, Viktória Gendiarová, Emma Ohradzanská, Dominik Ako (4.ročník) pekné 3.miesto v okresnej súťaži. Výhercom srdečne blahoželáme a želáme veľa chuti do kreslenia i súťaženia.