• Výstava ovocia, zeleniny a kvetov

          • Dnes 3.10.2022 sme so žiakmi navštívili tradičnú výstavu ovocia, zeleniny a kvetov, ktorú organizuje Základná organizácia Slovenského zväzu záhradkárov a Obec Opatovce nad Nitrou. Okem krásnych kúskov plodov zo záhrad občanov Opatovce nad Nitrou, sme videli aj víťazné jablko, hrušku či jesenný kôš. Najviac deti potešila ochutnávka výborných domácich koláčikov z jesenných plodov.

          • Jesenné ikebany

          • Jeseň prišla, farbí nám svet,                                                                                                                    to je krása, celá škola pozerá sa.                                                                                                           Na  ikebany veľmi podarené,                                                                                                          našimi rúčkami vytvorené.

            A veru bolo tomu tak. Na pracovnom vyučovaní šikovné ručičky našich tretiakov a štvrtákov vyrobili prekrásne ikebany, ktoré sa im naozaj veľmi podarili a na chvíľu našu školu vyzdobili.

          • Súťaž o najkrajšiu jesennú záložku

          • Zaznel v lese zajkov hvizd,

            že odpadol zlatý list.

            Kto si ten list prečíta,

            vie že jeseň prekvitá.

            Jeseň prekvitá aj v našej škole. Preto sme sa s radosťou vrhli do výtvarnej súťaže o najkrajšiu jesennú záložku, ktorú vyhlásila Hornonitrianska knižnica v Prievidzi. A keďže my radi čítame, kreslíme a tvoríme na našich jesenných záložkách sme si dali naozaj veľmi záležať.

          • ŠKD

          •  21. September - Svetový deň vďačnosti. Deti do srdiečok vpisovali, za čo sú najviac vďačne.

          • Návšteva ZOO

          • Krásne teplé a slnečné počasie sme v piatok 9.9.2022 v rámci didaktických hier využili na návštevu ZOO v Bojniciach. Deti s radosťou  prichádzali do  školy a od rána rozprávali o zvieratkách, ktoré v ZOO budú a ktoré spoločne uvidíme. V plnej kráse sa nám predviedli medvede, opice, levy, slony i ďalšie zvieratká. Deti pozorovali a všímali si ako zvieratká vyzerajú, čo robia a pýtali sa množstvo zvedavých otázok. Na záver sa zabavili na atrakciách v areáli ZOO, ktoré nám umožnila rodina Radka Perinu. Prežili sme krásny deň!

          • Deň gramotnosti

          • Medzinárodný deň gramotnosti si svet každoročne pripomína 8. septembra. Oslavuje sa na základe rozhodnutia Organizácie Spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) od roku 1966. Podnetom na zavedenie sviatku bol prvý svetový kongres o boji proti analfabetizmu, ktorý sa konal v roku 1965 v Teheráne. 

            Aj v našej škole sme  deťom predstavili rôzne typy gramotnosti prostredníctvom prezentácie. Následne si svoje schopnosti preverili v jazykovej, prírodovednej, hudobnej a pohybovej gramotnosti. Aktivity deti nielen bavili, ale boli v nich úspešní. 

          • Začiatok školského roka

          • Čas letných prázdnin sa dnešným dňom definitívne skončil. Sme oddýchnutí, plný krásnych zážitkov, nových skúseností a priateľstiev. No i ten najpútavejší román má svoj začiatok a má aj koniec. A tak, aj my učitelia, aj Vy, milí naši žiaci, sa po tomto krásnom čase znova stretávame. Začína nový školský rok a my veríme, že bude naplnením našich predsavzatí a plánov do budúcnosti.

            Pre väčšinu z nás je tu všetko okolo  v priestoroch našej školy dobre známe a už sa tešíme na krásne príbehy a zážitky z prázdnin, ktoré si dychtivo vyrozprávame. Samozrejme, nemôžem zabudnúť na Vás, milí naši prváčikovia, ktorí vstupujete do týchto krásne vyzdobených priestorov školy po prvýkrát.

            Veríme, že tu nájdete nových kamarátov a naučíte sa veľa, preveľa nových vecí a raz sa z Vás stanú výborní policajti, hasiči, lekári, športovci alebo kozmonauti.

          • Režijné náklady

          • V novom školskom roku 2022/2023 budete platiť režijné náklady v sume 10€ len na číslo účtu obecného úradu v Opatovciach nad Nitrou, vždy do 15. v mesiaci. Pri platbe uveďte meno dieťaťa, mesiac a slovo réžia.

            Číslo účtu: SK72 5600 0000 0090 0047 0003

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že aj v tomto školskom roku je potrebné naďalej sa preukazovať tlačivom o bezpríznakovosti. Tlačivo je nutné priniesť na začiatku školského roka a vždy ak vaše dieťa vymešká 5 po sebe nasledujúcich pracovných dní. Tlačivo je priložené na stránke. 

          • Rozlúčka so štvrtákmi a koniec školského roku

          •  „Začali ste maličkí,teraz ste už veľkí.Najviac ste však podrástli v očiach pani učiteľky...“

            Štyri roky ubehli veľmi rýchlo. Z malých vyplašených prváčikov sú dnes veľké štvrtácke osobnosti. Preto Vám, milí štvrtáci, prajeme, aby ste v každej chvíli svojho života mali na pamäti, že všetko sa dá zvládnuť… Spomeňte si na svoje začiatky, prekonávanie životných prekážok, prvé písmenká, prvé napísané riadky...  Deťom  spolu s pani učiteľkami a vychovávateľkami ďakujeme za pekne vyzdobenú triedu, pohostenie a krásny program, počas ktorého vypadla z oka nejednému z nás slzička, lebo sme spolu zažili veľa krásnych chvíľ  a žiakom možno preto, že opúšťajú palubu malej loďky s názvom 1. stupeň a postavia sa pred kormidlo lode s názvom 2. stupeň.  ...a preto im na tejto ich plavbe želáme vždy slnečné počasie, chuť do práce, vytrvalosť ísť za svojim cieľom až do úspešného konca, žiadne búrky a  správny vietor do plachiet. 

            Ďalším bodom programu bolo vyhodnotenie školského roka. Pani riaditeľka povedala základné informácie o školskom roku 2021/2022, poďakovala sa deťom, rodičom, obecnému úradu za pomoc a učiteľom za spoluprácu. Postupne ocenila všetkých úspešných žiakov, ktorí dostali diplomy a ceny.

            Po spoločnom stretnutí sa žiaci rozišli do tried, kde im triedne pani učiteľky odovzdali vysvedčenie.

          • Ukážkové tanečné hodiny SZUŠ Diamonds

          • Neveríš, že pohybom, čo cítiš dokázať vieš, len poď na parket a pridaj sa tiež. Cítiš ten rytmus? Len sa mu oddať skús! My sme to skúsili a naozaj sa nám to páčilo. Súkromná Základná Umelecká Škola Diamonds, si pre nás pripravila ukážkové hodiny tanca. Veľmi dobre sme sa zabavili, vyskákali a hlavne sme sa aj veľa nových vecí naučili. SZUŠ Diamonds veľmi pekne ďakujeme za ukážkové hodiny a veríme, že deti rodičov poprosia, aby ich do tanečnej prihlásili. Ešte raz ďakujeme!

          • Víťazi „Wocabee“ v šk.roku 2021/22

          • Učenie cudzieho jazyka nemusí byť vždy namáhavé. Najmä v čase, keď s jazykom začíname a musíme sa naučiť veľa nových slov, nám neskutočne pomáha aplikácia Wocabee, ktorú pravidelne používame na hodinách angličtiny. V aplikácií žiaci zbierajú body a súťažia o zlatý pohár a titul šampióna triedy. V tomto školskom roku 2021/22 sa šampiónmi triedy stali:

            V 1. ročníku Peter Kravčuk so ziskom 27 642 bodov,                                                                                

            v 2. ročníku Patrik Šandor so ziskom 35 877 bodov,     

            v 3. ročníku Martin Briatka so ziskom 21 785 bodov, 

            v 4.ročníku   Lilly Ledecká so ziskom 42 220 bodov.  

            Víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa chuti do učenia sa angličtiny aj v budúcom šk.roku.

             

          • Výtvarná súťaž „Sen o spravodlivosti“

          • Kancelária Ústavného súdu SR, vyhlásila výtvarnú súťaž na tému „Sen o spravodlivosti“. Keďže nielen spravodlivosť, ale aj výtvarné súťaže máme veľmi radi, s radosťou sme sa zapojili. Kreslili sme spravodlivosť podľa našich predstáv. Veríme, že naše práce sa budú páčiť aj porote.

          • Maratón čítania „Čítajme si“

          • Najväčší priateľ človeka je kniha,

            bez nej by bol život ako veľká ryha.

            Bez čítania by bol svet nudný,

            človek by bol stále smutný.

            My teda smutní nie sme a knihy máme veľmi radi. Preto sme sa dňa 22.6.2022 zapojili do maratónu čítania. Naším cieľom bolo nie prekonanie rekordu v knižnici, ale predovšetkým zabaviť sa pri dobrej knižke a podporiť peknú myšlienku čítania. Po výbornom výkone v čítaní, sme sa osviežili  sladkou zmrzlinou.

          • Maksík

          • Celý rok  usilovne riešili úlohy, kreslili, rysovali. Za to si zaslúžia odmenu. Komu sa tak darilo, že získal titul NAJMÚDREJŠÍ MAKSÁČIK, získava tričko alebo školskú sadu. Prípadne oboje.

            Nkto však nezostal bez ocenenia. Každý Maksáčik, ktorý poslal odpovede aspoň v troch kolách, dostane spolu s diplomom aj ceruzku SÚŤAŹÍM S TALENTÍDOU.

            Blahoželáme.

             

          • Divadlo NAtraKY

          • V pondelok 13.6.2022 čakalo naše deti prakvapenie. Navštívilo nás divadlo NAtraKY a zahrali nám divadielko ,,Kominári nenosia len šťastie´´. Previedli nás povolaniami rozprávkovou cestou v jednej krásnej bytovke. Deti sa naozaj dobre bavili, tancovali, spievali, tlieskali a veľa sa smiali. 

             

          • Gratulácia k úspešnému umiestneniu v celoslovenskom finále „Jazykový Kvet 2022“

          • „You can´t cross the sea merely by standing and staring at the water“.

            „More neprekonáte tým, že stojíte a dívate sa na vodu“.

                                                                                                  Rabindranath Tagore , Bengali polymath 1861- 1941

             

            ....A presne toto dokázala naša žiačka 4. ročníka Petra Baťová. Z krajského semifinálového kola v cudzojazyčnom prednese úspešne preplávala až do krajského finále, v ktorom zvíťazila. Ako víťazka Trenčianskeho kraja náš kraj, ale aj opatovskú školu úspešne reprezentovala na celoslovenskom finále, ktoré sa konalo dňa 10.6.2022 na Fakulte Ekonomiky a Manažmentu v Nitre. Peťka sa tu stretla s víťazmi jednotlivých krajov Slovenska a nás svojím prednesom bájky „ The Monkey and The Crocodile“ (Opica a Krokodíl) od starogréckeho, najslávnejšieho bájkara Ezopa veľmi potešila. Porota jej za cudzojazyčný prednes  udelila pekné 3. miesto v celoslovenskom finále. Peťke ešte raz srdečne gratulujeme a veríme, že podobné úspechy v anglickom jazyku ju budú sprevádzať naďalej.

          • Matematický klokan

          • Klokanko je deťom blízky a pripravuje deti na rôzne druhy testovania, ktoré ich v budúcnosti čakajú. Rozvíjajú u nich prestavivosť a vnímanie, hľadanie súvislostí v bežnom živote. Aj tento rok sa deťom darilo, najmä prváčikom. Tešíme sa snimi.