• Halloween

          • Posledný deň školského vyučovania sa hodiny angličtiny zmenili na Halloween- ské. Priblížili sme si podstatu tohto sviatku. Pozreli sme si peknú prezentáciu, vytvorili sme si strašidelné záložky a trénovali sme strašidelnú slovnú zásobu v aplikácií WocaBee. Samozrejme nemohla chýbať Írska legenda „ O opilcovi Jackovi“, ktorú zo záujmom počúvali naši najmenší žiaci. Na záver sme si pochutnali na Halloween- ských sladkostiach s netradičnými príchuťami. Veď kto by nechcel ochutnať tekvicové lízatko?

          • WocaBee

          • Gratulácia k 2.miestu v Okresnom kole Jazykového WocaBee šampionátu.

            Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát.
            Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.
            V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.
            Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.
            Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti.
            Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

            Triedy, ktoré súťažili v okresnom kole šampionátu, mohli získať zaujímavé ceny nielen pre seba,
            ale aj pre vyučujúcich a pre našu školu.
            Súťažíme aj o príspevok na modernizáciu škôl v hodnote 6 000 €.Preto nás veľmi teší, že sa našim tretiakom podarilo obsadiť krásne druhé miesto v okresnom kole šampionátu WocaBee 2023. Zároveň žiaci získali predĺženie platnosti WocaBee aplikácie o jeden mesiac naviac, e- certifikát o úspešnom umiestnení sa a takisto aj zľavu 20% na aplikáciu, ktorá im bude uplatnená v budúcom školskom roku 2024/25.Žiakom gratulujeme za úspešnú reprezentáciu školy a rodičom za podporu pri učení sa angličtiny. Zároveň blahoželáme aj Romankovi Lenhardtovi, ktorý takisto obsadil druhé miesto v počte najviac dosiahnutých WocaBee-points (bodov).Tretiakom budeme držať palce v krajskom šampionáte, kde budú súťažiť o veľmi atraktívne ceny.

            Ďakujeme aj ostatným triedam za ich pekné výsledky v okresnom kole.

          • Úcta k starším ľuďom

          • Milá babka, milý  dedko,

            ďakujem Vám dnes za všetko

            za tie bozky z veľkej lásky,

            za nežnosť rúk,  hladiace naše vlásky,

            za starostlivosť, lásku, dobrotu,

            ďakujeme aj za Vašu obetu a ochotu,

            za úsmev, ktorý vždy pre nás  máte,

            za všetko dobré a krásne, čo zo srdca rozdávate,

            za super jedlo, koláče,

            za buchty s makom, orechovníky plné pekáče,

            za pobyt na dvore,

            modlitby v kostole,

            za krásne spoločné chvíle a super prázdniny,

            ktoré trávime s Vami celé hodiny.

          • Šarkaniáda

          • Tak ako každé ročné obdobie má svoje čaro, tak aj jeseň. Krásne farby listnatých stromov, meniaci sa šat prírody a príprava zvierat na zimný spánok. Ale i šarkany.

            Začiatkom októbra sme v ŠKD spolu s pani vychovávateľkami zorganizovali „Šarkaniádu“ – jedno z najobľúbenejších podujatí. Deti predviedli obrovskú paletu rôznych šarkanov vlastnej výroby od výmyslu sveta. Nebolo cieľom vyhrať, ale zapojiť sa. A v neposlednom rade aj príjemne stráviť voľný čas.

          • Plody Zeme

          • Ovocie je dobrá vec, vie to každý vzdelanec.

            Lepšia ako čokoládka, od mamky je hruška sladká.

            Od otecka jabĺčko, s chuťou schrúmem ľahúčko.

            Od babičky strapec hrozna, každý z nás to dobre pozná.

            Od dedka zjem broskyňu, v každú dennú hodinu.

            Zdravý budem plný sily, skúste to tiež moji milí!

          • Deň gramotnosti

          • Medzinárodný deň gramotnosti si svet každoročne pripomína 8. septembra. Oslavuje sa na základe rozhodnutia Organizácie Spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) od roku 1966. Podnetom na zavedenie sviatku bol prvý svetový kongres o boji proti analfabetizmu, ktorý sa konal v roku 1965 v Teheráne. Na Slovensku by problém negramotnosti mala riešiť povinná školská dochádzka. Naša škola rozvíja gramotnosť žiakov po celý rok, napriek tomu si osobitne pripomenieme tento deň prezentáciou a aktivitami, ktoré podporujú hudobnú, prírodovednú, jazykovednú a pohybovú gramotnosť. Deti boli šikovné a veľmi si dopoludnie užili. 

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárnu schôdzu a triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia dňa 19.9.2023 o 16:00 v kmeňových triedach prezenčnou formou. Tešíme sa na Vašu účasť.

          • ZOO

          • Žiaci z našej školy navštívili  8. septembra 2023 v rámci didaktíckých hier ZOO v Bojniciach, kde pozorovali rôzne zvieratá a živočíchy, pestrofarebné vtáčiky.  Deti  zaujalo terárium s vodnými živočíchmi, obojživelníkmi a plazmi, aj pavilón s opičkami a  slonmi. Nechýbali aktivity v centrálnej reštaurácii, navštívili všetky atrakcie a ochladili sa výborným nanukom. Ďakujeme za sponzorovanie rodine Radka Perinu. Do školy  sme prišli veselí s množstvom zážitkov. 

          • Prvý deň v škole

          • Prešiel čas prázdnin slnečných

            a babím letom vonia vzduch.

            Pod nízkym nebom divé husi

            letia na teplý juh.

            Dosť bolo v júli modrých dní

            i týždňov bezstarostných hier.

            Leto je preč a do dverí nám

            zaklopal september.

            Dávno už patrí spomienkam

            more i lesné ticho chát.

            Keď prejde leto, k svojej škole

            každý sa vráti rád.

            Vraciame sa späť

            do starých známych tried.

            Vraciame sa z hôr

            na svoj školský dvor.

            V knižkách núka nám

            nový školský rok

            plno krásnych rozprávok .

             

          • Začiatok školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24 sa uskutoční 4. 9. 2023 o 8:00 na školskom dvore, kde si žiakov preberú triedni učitelia. V prípade nepriaznivého počasia sa slávnostný začiatok šk. roka uskutoční v triedach.

             

            Školský klub detí začína prevádzku v utorok 5. 9. 2023 v čase:

             popoludní od 10:35 – 16:00.

             

            Školská jedáleň začína prevádzku v utorok 5. 9. 2023. Obedy sa vydávajú v čase 12:10 – 13:45.

             

            Tešíme sa na Vás!

          • Rozlúčka so štvrtákmi a šk. rokom 2022/23

          • Už aj vrabce čvirikajú,

            že pre nás sa brány tejto školy

            zrazu navždy zatvárajú.

            Presne je tomu tak. Vedia to aj vrabce aj  štvrtáci, ktorí v našej škole zažili štyri krásne roky plné smiechu , zábavy a aj dôležitej práce pri ktorej načerpávali nové vedomosti. Toto všetko si uvedomili práve dnes 30.6.2023, keď sa s našou Opatovskou školou lúčili. Bolo to ťažké, emotívne, ale všetko zvládli na výbornú. Želáme im veľa šťastia a úspechov v nových školách ako im zaželala aj  pani starostka Mgr. Danka Melišková a Mgr. Monika Škrabanová , pani riaditeľka našej školy.Po krásnom rozlúčkovom programe pani riaditeľka ocenila aj najlepších žiakov a reprezentantov školy nasledovne:

            V prvom ročníku sa najlepšou žiačkou stala Tatiana Minichová,                                                                          v druhom ročníku to bola jej sestrička Simona Minichová,                                                                                   v treťom ročníku zažiaril Peter Benko                                                                                                                               a v štvrtom ročníku najlepšou žiačkou sa stala Laura Koščelniaková.

            Ocenení reprezentanti krajských a okresných súťaží:

            Diana Čičmancová – 2. miesto v krajskom kole umelecko-prednesovej súťaži „ Jazykový Kvet.“                   Šimon Hlinka – úspešný riešiteľ okresného kola matematickej pytagoriády.                                                   Emma Ohradzanská – okresná výtvarná súťaž o „Jesennú záložku“ , najkrajšia práca .                      Kolektív žiakov našej školy  získal 3. miesto v okresnej súťaži v kreslení Betlehemov „O zlatú hviezdičku“ za kolektívnu prácu v zložení: Minichová T.,  Macko F., Bittarová L., Jančiová Z., Gendiarová V., Ohradzanská E., Ako D.                                                                                                                                               Ocenené práce v okresnej výtvarnej súťaži „Prievidza očami detí“: Martincová S., Ohradzanská E., Rybárová R., Kotríková D., Ako D.

            No žiaľbohu udelená bola aj jedna znížená známka zo správania na stupeň 2.

            Oceneným žiakom blahoželáme a všetkým ostatným želáme krásne prázdniny plné oddychu, aby nabrali nové sily do šk. roka 2023/24.

             

                                            

                                                                                                                                                                          

          • Beseda s pani kapitánkou PZ v Prievidzi

          • Všetci pekne vyhľadáme,                                                                                                                                           prechod pre chodcov.                                                                                                                                                  Dobré deti po ňom chodia,                                                                                                                                            mimo neho radšej stoj!

            Pred letnými prázdninami nás s bezpečnosťou na cestách oboznámila kapitánka z PZ v Prievidzi, ktorá našu školu navštívila dňa 29.6.2023. Jej rozprávanie o bezpečnosti na cestách, doma ale aj o práci polície SR bolo naozaj zaujímavé. Celú svoju prednášku zakončila krásnou a veľmi poučnou rozprávkou, ktorá sa všetkým deťom veľmi páčila. Veríme, že v budúcom šk. roku sa s ňou znova v našej škole stretneme. Ešte raz jej za návštevu v ZŠ Opatovciach nad Nitrou  ďakujeme.

             

          • Hry v prírode

          • Posledné dni v školskom roku sme využili na turistiku, opekačku a hry v prírode. Počasie nám prialo a my sme zažili krásne dopoludnie.

          • Finančná gramotnosť

          • Dňa 26.6.2023 štvrtáci absolvovali učenie finančnej gramotnosti v teréne. Naučili sa ako kúpiť cestovný lístok, navštívili obchodné reťazce v Prievidzi, kde zistili čo je jednotková cena a naučili sa platiť v samoobslužnej pokladni. Za odmenu sme sa naobedovali MC. 

          • Vyhodnotenie „Wocabee“

          • „S jazykmi ste všade doma.“

                                                                                                                                               Edmund de Waal

            A v angličtine naozaj áno. Naši žiaci po celý školský rok využívajú pri učení sa nových slovíčok aplikáciu Wocabee. Niektorí sa naučia naozaj toho veľa. Za naučené cudzie slovíčka získavajú body. V tomto školskom roku 2022/23 najviac bodov získali títo žiaci:

            v prvom ročníku                                Diana Čičmancová (18 945 bodov)

            v druhom ročníku                              Peter Kravčuk (29 499 bodov)

            v treťom ročníku                                Dominik Regner (57 410 bodov)

            v štvrtom ročníku                               Martin Briatka (82 546 bodov)

                                                                           Ema Stachová (71 557 bodov)

            Všetkým ocenením žiakom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v učení sa angličtiny ako cudzieho jazyka.

          • Plavecký výcvik 2023

          • Pláva rybka v pohode,                                                                                                        na suchu aj vo vode.                                                                                                     Vo vode si rybka pláva,                                                                                                 plutvičkami na nás máva.

            Veru naše ručičky sa naozaj zmenili na plutvičky a od 12.6.- 16.6.2023 si takmer všetci žiaci 4. ročníka užívame plavecký výcvik v mestskej plavárni v Prievidzi. Pod dohľadom mladej, ale skúsenej trénerky Zuzky Matúšovej si zdokonaľujeme rôzne plavecké štýly za čo jej veľmi pekne ďakujeme.